Välkommen till Lilla Mys sidor !

My är min fjärde Bernertik och "självgjord" så att säga, hon är dotter till Humlan.

Ett riktigt litet yrväder med ett hjärta av guld, liksom dom andra i den kullen.
Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanställa en personbeskrivning av henne, hon är så mycket.
Men om jag hade kunnat intervjua henne skulle hon nog säga ungefär såhär tror jag:

Jag tycker det är jätteroligt när jag får all uppmärksamhet, det är så roligt då jag får vara i centrum. Men det är jobbigt när jag ska hålla mig lugn. Jag vill busa, det är så roligt. Jag tycker det är jobbigt att ha koppel, det är så begränsande. Jag är så nyfiken på det mesta och därför vill jag inte ha koppel.

Nu är hon inte ett yrväder för jämnan, tro inte det. Det är bara "när vi är på gång", promenader träning eller när jag grejar ute. Där emellan är hon som en filbunke, lugnet själv. Kommer gärna och lägger sig tätt intill och gosa mer än gärna. En riktig knähund - på 40 kg.

 

 

Lydnad:
Hösten -07 började vi på valpkurs. Detta blev faktiskt en ny utmaning för mig, trots att jag haft 4 hundar innan.
My vill så jättegärna lära sig saker men har uppenbara koncentrationssvårigheter. Måste hålla kollen på allt runt omkring, det är väl en mognadsfråga kan jag tro. Hur som helst, vi har startat i Lydnadsklass 1 och har ett 1:a-pris där än så länge.

Viltspår:
My behöver få jobba mer aktivt  har jag förstått, så varför inte prova med spår. Då kunde jag ju kombinera det med något jag aldrig gjort tidigare nämligen viltspår. Hon nappade på förslaget direkt, hösten -08, och jag tycker allt att hon snabbt har blivit riktigt duktig.
Den 19 nov. -08 blev hon med beröm Godkänd i Anlagsklassen.

Drag:
I februari -08 började jag köra in henne och allt gick riktigt bra. Men ibland har jag för bråttom och lockas att tänja gränsen mer än jag borde. My blev plötsligt rädd för något, krånglade sig ur kopplet och "rymde" iväg med skackeln fast i selen. Efter det vägrar hon att gå in i skackeln igen, bara sele är dock ok.
Men skam den som ger sig, jag är mer enveten än hon så målet är att hon ska vara inkörd till våren -09. Vi får väl se.

My, My, min lilla Mysa.