Hej!

Jag ska göra ett försök att berätta lite om mig själ, något jag har lite svårt för.

Jag är ett "våffelbarn" av 58-års modell så jag är som man säger "mitt i livet", har två döttrar, vuxna och utflyttade. Bor på Hisingen i Göteborg, vilket jag alltid gjort, i ett litet hus landet (än så länge). Till vardags arbetar jag heltid på kontor med ekonomi och löner. På fritiden är det hundarna, hem och trädgård som gäller.  Tycker mycket om musik och älskar att dansa.
 

Från början var det egentligen hästar och ridning som var mitt stora intresse. Började på ridskola vid 10 - 11 års ålder och några år senare fick jag hyra en häst på helfoder. Det var underbart att ge sig ut i skogen på en ridtur. Tillsammans hann vi med många hopptävlingar, både på bana och i terräng, deltog dessutom en gång på en Hubertusjakt utanför Trollhättan. Tyvärr blev jag så jätteallergisk mot hästar vid 19 års ålder att jag fick sluta med ridning och hästar omgående.

Allergin till trots har kontakten med hundar oftast fungerat. Min lillasyster, Birgitta, har alltid haft ett stort hundintresse, så det är hon som omedvetet lockat och lett mig in i hundvärlden. Tack.
Vår första Berner köpte mitt X  -77, hon kallades Trollet. På den tiden var vi typiska sällskapshundsägare.
Så var vi utan hund mellan -80 och -86. Våren -87 kom han hem med Trollet (2), en underbar blandrastik. Det var nu som syrran lockade med mig på Lydnadsträning, som sedan blev dom första trevande Lydnadstävlingarna och så var man ohjälpligt fast. Insåg dock att om jag skulle kunna ta del av ett bredare utbud inom hundsporten behövdes en renrasig hund. Efter mycket funderande blev det så en Berner igen, men denna gången var hon MIN.

Sista augusti -92 hämtade jag hem henne, min Ronja med prick på magen. Hösten -95 kom Berner nr 2.
Med dessa damer har jag fått inblick och erfarenheter av följande: Utställningar, Lydnadstävlingar, Bevakningsträning, Spårtävlingar, Arbetsprov samt Sök och Utbildning av Räddningshund. Har också varit mer eller mindre aktiv inom Sennenklubben-väst  med träffar, träningar och uppfödarmöten.

1:a Advent -03 kom så Berner nr 3, lilla Humlan. Så nu är man på gång igen med träning, tävling,  utställningar och
vår nyhet blev Agility.

Vintern -06/-07 blev parning och valpar en ny erfarenhet för mig.Tack och lov att jag har/hade Anette, vovvarnas uppfödare och delägare, som en hjälpande hand och trygghet - annars hade jag aldrig gjort det. Valparna föddes 1 februari -07, 7 st pigga och härliga lurvbollar. En blev givetvis kvar här i huset - Den busigaste tiken - Lilla My.

Sedan har jag en uppsjö av drömmar som jag vårdar väl. Tyvärr kommer det nog aldrig att bli mer än drömmar, men det gör inte så mycket. Dom är vackra i sig och drömmar måste man ha.